Gezellige drukte op dorpsmarkt ondanks tropische hitte

De thermometer tikte ruim dertig graden aan, maar zeker honderd Ten Posters trotseerden de hitte om zaterdagmiddag 29 juni naar de dorpsmarkt bij het dorpshuis te komen. Organisatoren de Dorpstafel Ten Post, Gemeente Groningen, Nationaal Coördinator Groningen en Wierden en Borgen waren blij verrast. Terwijl volwassenen met elkaar in gesprek waren over wisselwoningen, multifunctioneel centrum, verkeersveiligheid en een energieneutraal dorp in 2025, klonk op de achtergrond het geschater van kinderen op de waterglijbaan.

Op de informatiemarkt presenteerden de leden van de thematafels Verkeer, Wonen, Voorzieningen en Duurzaamheid de oogst van hun bijeenkomsten in het afgelopen half jaar. Aan elke thematafel praten ongeveer tien dorpsbewoners mee. Sommige thematafels zijn al meerdere keren bij elkaar gekomen, andere maar één keer. De leden van de thematafel Verkeer bijvoorbeeld hebben na de eerste bijeenkomst besloten om eerst de uitkomsten van de thematafel Voorzieningen af te wachten. De locatiekeuze voor het toekomstige multifunctionele centrum – het Huis van Ten Post – is immers van grote invloed op de scenario’s die voor verkeer in het dorp te maken vallen.

rijksmonument uit 1687 versterken en verbouwen

Transformatie: Rijksmonument het Schathuis van het voormalig Huis te Lellens, versterken en levensloopbestendig verbouwen

Dorpsvernieuwing Ten Post, Woltersum, Wittewierum en Winneweer

Dorpsvernieuwing Ten Post, Wittewierum, Winneweer en Woltersum