In aanwezigheid van betrokkenen en bewoners werd vrijdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van 293 nieuwe woningen in Selwerd. Daarmee werd tegelijk het begin van de wijkvernieuwing in de noordelijke stadswijk ingeluid.

Wethouder Rik van Niejenhuis, directeur-bestuurder Jeri├ža Hartholt van De Huismeesters en Wim Oudendorp, directeur van Heijmans Woningbouw Noord, gaven het startsein voor de grote nieuwbouwoperatie.

De Huismeesters sloopt de komende jaren 146 woningen in de wijk. Daar komen er 293 voor terug, waarvan 141 sociale huurwoningen. Vrijdagmiddag ging de eerste fase van start aan de Populierenlaan, de Vlierstraat en de Kornoeljestraat. Hier worden 31 woningen gesloopt en vervangen door 38 nieuwe exemplaren. Deze huizen zijn volgend jaar juli klaar.

Opvallend is, zo stelt Hartholt, dat veel van de nieuwe bewoners uit Selwerd zelf gaan komen. Zeventig procent van de bewoners van de gesloopte woningen keert, na de nieuwbouw, terug in de wijk. Normaal zien corporaties vaak dat, bij dit soort grote sloop- en nieuwbouwoperaties, slechts een klein deel van de bewoners terugkeert naar de plek waar ze woonden.

De Huismeesters investeert de komende jaren 25 miljoen euro in de wijk. De nieuwbouw gaat ongeveer drie jaar duren.

artikel door Tom Veenstra

141 nieuwbouw woningen en appartementen

Design & Build 141 duurzame sociale huurwoningen