Specht architecten op de radio: Club Bavarois in Grand Theatre

Tijdens La Grande Finale voor de zomerstop pakken we groots uit met Tiny Houses en minimale folk van Epic Divas

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen.

De Hoofdgast is Jochem Koster (Specht Architecten)
Jochem Koster is architect bij Specht Architecten en docent aan de School voor de Architectuur te Groningen. Met Jochem gaan we praten over “Tiny Houses”; zelfstandig en duurzaam wonen in een huis zo groot als een verhuisdoos.
Een droom voor veel mensen, Maar is dit ideaal wel haalbaar in ons kleine kikkerlandje en hoe gaat Groningen om met deze trend?

De Epic Divas treden op
Vernoemd naar een gratis geluidseffect scheren de Epic Divas langs je comfortzone. Twee starre noorderlingen, Klaske Oenema en Martine Rademakers, met gevoel voor kosmisch drama. Ze maken minimale folk waarbij hun toverzang de soms rammelende scheurgitaar en het verdwaalde 70’s orgel bij elkaar houdt. De Epic Divas hoor je nog dagen nagalmen.

Paul Schwarte selecteert de muziek
Eindelijk hebben we Paul Schwarte, alias de Platendokter, kunnen overhalen om muziek te selecteren voor een uitzending van Club Bavarois. Paul is een fijnproever en kenner van alle muziek die nog niet is opgepikt door de media. Hij zit zelfs zo diep in de materie dat hij soms bands ontdekt voordat ze zijn opgericht.

Vaste Rubrieken
/ Jaap-Henk Hoepman (o.a. RUG en Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek.
/ Wat we nu weer weten – wetenschapsnieuws door Lemke Kraan (RUG) op locatie ergens in het land.
/ Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
/ Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

Zaterdag 2 juni

Foyer open: 21:00 uur
Aanvang: 21:30 uur

Grand Theatre
Grote Markt 35 – Groningen

Entree: € 3,-