‘Schets je woondroom’

Groningen is zelfbouwstad nummer 1 van Nederland. Veel woningen in de stad worden door stadjers zelf bedacht en gerealiseerd, alleen en in bouwgroepen. En als het aan ons ligt, worden dat er in de toekomst alleen maar meer. Wat zijn de voordelen, wat is er al gebouwd en wat staat er op stapel? En wat zou het voor jou betekenen als je een architect mee laat denken over jouw woondromen? Kom naar de workshop ‘Schets je woondroom’ en ga naar huis met een ontwerp voor jouw huis onder de arm!

In 2 uur nemen we je mee in de wereld van zelfbouw. We laten prachtige voorbeelden zien van huizen, zelfs hele straten, in Groningen die door de bewoners zelf bedacht en gebouwd zijn. In alle delen van de stad en in alle prijsklasses. We vertellen je de voordelen van deze manier van bouwen en je hoort het rapportcijfer dat de bewoners hun huizen gemiddeld geven.

 

Lijkt het je wat? Er staan verschillende initiatieven in de stad in de startblokken. Mooie plekken in de binnenstad, daar vlakbij maar ook meer richting de rand van de stad. Deze initiatieven presenteren zich aan je en je kunt direct met de initiatiefnemers doorpraten. Wellicht zit er wat voor je bij!

Benieuwd wat zelfbouwen voor jou persoonlijk zou kunnen betekenen? Schuif aan bij 1 van de architecten en laat meteen je woonwensen uittekenen. Ze zitten klaar voor je: goede architecten van leuke bureaus die er plezier in hebben om met de bewoners zelf plannen te maken. Inspiratie gegerandeerd!

Donderdag 10 november

20:00-21:30u

Locatie: News Cafe, Waagplein 5 in Groningen