Annet Ritsema, Juliette Zanders en Joop Slangen zijn de de juryleden voor de Drentse Architectuurprijs 2018.

Parels van Drenthe

ArchitectuurPunt Drenthe nodigt iedereen uit om uitmuntende, geslaagde projecten in Drenthe die na 15 mei 2016 en voor 1 mei 2018  zijn gerealiseerd aan te melden voor de Drentse Architectuurprijs 2018.

De Drentse ArchitectuurPrijs 2018 (DAP18) wordt uitgereikt aan de ontwerper(s) van het beste project dat in deze periode in Drenthe gerealiseerd is. Het project in de disciplines architectuur, stedenbouw en/of landschapsarchitectuur moet een positieve bijdrage hebben geleverd voor de (leef)omgeving.
Bij voorkeur is sprake geweest van een inspirerende samenwerking tussen de ontwerper/architect en de opdrachtgever.

De prijsvraag is een voortzetting van de Drentse Architectuurprijs 2016. Doel is om een groter publiek in Drenthe bewust te maken van de gerealiseerde kwaliteit in Drenthe en het belang van de ontwerpende discipline.
De vakjuryprijs en de publieksprijs worden daarbij als even belangrijk gezien.

Werkwijze
Er wordt een oproep gedaan aan het brede publiek, opdrachtgevers, architecten, ontwerpers en gemeenten om één of meerdere projecten aan te melden in de disciplines architectuur, stedenbouw en/of landschapsarchitectuur. De inzendingen moeten voldoen aan de formele inzendingscriteria. Een onafhankelijke vakjury zal op basis van de aanmeldingen en/of voordracht door de organisatie een selectie maken (longlist). Uit deze longlist nomineert de jury minimaal 4 projecten en bepaalt een vakjuryprijswinnaar. De genomineerde projecten worden door de vakjury bezocht.
Op de longlist kan het publiek via een webenquête stemmen om een publieksprijswinnaar te bepalen. Beide winnaars worden op 2 juni 2018 bekend gemaakt.