Woningen in de Nieuw-Indische buurt

In een bestaand bouwblok is een blokje verouderde woningen gesloopt. Specht architecten maakte een ontwerp voor dertien aardbevingsbestendige rijwoningen.

De woningen worden uitgevoerd in een warme rode baksteen, die op verschillende manieren vermetseld wordt. De entree is terugliggend en gedecoreerd door verspringende houten latten.

 

De woningen hebben een ruime voortuin waarin geparkeerd kan worden, maar waar door plantenbakken van baksteen ook ruimte voor groen en een terrasje is. Zo wordt ook tegemoetgekomen aan de wens van omwonenden om de buurt groen te houden.

 

Grote Groninger Gebouwenenquête 2018, Vakjuryrapport: “een zorgvuldig gecomponeerde gevel”

Locatie

Bandoengstraat, Groningen

Opdrachtgever

Lefier Groningen

Jaar

2015 - 2017

Status

opgeleverd